čtvrtek 3. dubna 2014

Tasogare Otome x Amnesia - donutilo mě k recenzi!

Dlouho jsem nedala nějakou recenzi na anime, protože mi to nepřišlo nějak potřebné. Teď jí ale nutně potřebuji, protože své pocity z toho všeho Vám musím popsat!
Na nižší střední škole Seikyou se šíří strašidelné báchorky o přízracích a prokletích, jež sužují tuto školu. Je totiž jedna část budovy, která je opuštěná a místo tříd tam je skladiště. Niiya Teiichi se takhle čirou náhodou dostane do jednoho ze starých skladů a tam spatří dívku jménem Kanoe Yuuko. Je na ní něco zvláštního. Bodeť by ne? Je to duch, nic ze své minulosti si nepamatuje a nezná lidské pocity. Díky tomuto setkání vznikne na škole paranormální vyšetřovací klub.





SPOILER!!!!!! pokud uvažujete, že se podíváte a taky si pobrečíte, tento odstavec přeskočte!!


Niiya chce pomoct Yuuko zjistit její minulost. Později se do sebe zamilují. Je to problém. Niiya je člověk a Yuuko duch. Stejně jsem jim tu lásku přála. Do jejich ňuňu vztahu se jim pletla jedna bloncka, kterou nemám ráda...Yuuko nevidí, takže si ani neuvědomuje, jakýho dělá křena -.-"
Teď se dostávám k tomu, co mě totálně odrovnalo - konečná scéna... Yuukiina duše nalezla pokoje a pak se najednou začala ztrácet. A jak trávila svou poslední chvíli se svým milovaným mě vážně, ale vážně rozbrečelo.. Pak navždy odešla :(




KONEC SPOILERU

K anime jsem se dostala náhodou. Jsem nemocná a nevěděla co dělat. Dlouho jsem
vybírala, a našla tohle. Něco mě k tomu táhlo..asi ten název Amnesia. Yuuko je velmi podobná Enmě Ai z Jigoku Shoujo. Mají i podobnou uniformu a vážně mi přišlo, že jsou i jejich životní příběhy maličko podobné. Proč nejsou stejné napíšu za chvilku.
Kdybych se vážně nenudila, skončila bych u 2. možná už u1. dílu. Naprosto nezáživné. Aspoň mi to tak přišlo. Ještě, že jsem vydržela, protože zbytek už stál rozhodě za to. U anime jsem se nasmála vcelku dost a hodně jsem se vcítila do děje. Ke konci příběhu mě smích přešel a na konci jsem se složila, jak nikdy v životě z ničeho, co není skutečné. Došly mi kapesníky T-T Musela jsem si běžet pro toaletní papír, aby bylo do čeho smrkat. A úplný konec mě tak setřel!!! Nevěděla jsem, jestli mám to anime milovat nebo nenávidět!
Jediné, co bych vytkla je Ecchi..To moc nemusím.
Teď to s podobností s JigokuShoujo. Ai je tak nějak všechno jedno. Nedává své pocity tolik najevo, zatím co Yuukiiny pocity jsou jasné.



Znáte takové to, když v anime vidíte sami sebe? Mně se to stalo právě teď. Mé dvě nejoblíbenější postavy jsou Kuronuma Sawako a Enma Ai. Obě jsou mi podobné, ale nejsou jako já. Sawako je má veselá část a Ai má smutná a pesimistická. Yuuko je dokonale obě spojila a získala si tím u mě přízeň. Je stydlivá, usměvavá, občas bláznivá, ale umí být i pěkně žárlivá a nebo smutná. Říkám si - to přeci není možné, jak mi je podobná...
Poprosila jsem přítele, aby se koukl. Jsme prý jako přes kopírák. (v chování, nejsem totiž duch a ještě něco co nepovím, protože bych spoilovala) Nevím jestli se tomu mám smát nebo brečet. Chcete mě poznat? Koukněte se na Tasogare Otome x Amnesia :DD Ne, to ne :D Ale bylo by to zajímavé XD


4 komentáře:

  1. Mě tedy dotáhlo si přečíst tenhle článek taky jen kvůli slově "Amnesia". Takže pokud jsi neviděla anime podle visual novely Amnesia, tak se zkus podívat na něj :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo pěkně napsané, úplně si mi navnadila anime náladu! Na toto anime se určitě brzy podívám.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakožto milovníkovi romanťáren a záhad se mi to vážně líbilo. Určitě se podívej a nenech se odradit těma prvními dvěma díly :D

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥