neděle 5. listopadu 2017

Akicon očima Yuki

Hezký den Vám všem!
Rok se s rokem sešel, a tak přišel čas na další ročník Akiconu v Praze. Já na něm nikdy nebyla, ale letos jsem byla přemluvena, že tam jet musím. Takže jsem jela. A jaké to tam bylo?

Pátek
Na pátek jsem si oblékla svůj pokus o Halloween themed coord. Musela jsem otestovat nové JSK a pár dní před conem jsem craftila klobouček. Takový witch minihat jsem si vždy moc přála ♪♫ Na Akicon jsme dorazili krátce před 16. hodinou. V 16 hodin měli otevřít, ale nestalo se tak. Dovnitř nás začali pouštět až před 17. hodinou, a aby toho nebylo málo a "lépe" se nám čekalo, byla venku šílená zima a foukal ledový vítr >__<


HURÁÁ! Konečně pouštějí dovnitř!! To se mi prohnalo hlavou, když jsem viděla jak se před námi hlouček otaku začal hnout kupředu. Když jsem se dostala na řadu, čekala jsem náramek, ale ono ejhle. Kartička se stužkou na krk. Za mě to je dost nepraktické. Snadno si to lidi předávají mezi sebou, takže proč byste platili za vstup, že... A hlavně! Je to šíleně otravné mít něco na krku, ruší to cosplay/ coord, snadno to zapomenete kdesi...no...takové visačky jsem viděla poprvé.
Uvnitř jsme s přítelem hned běželi prozkoumat co nám Akicon připravil. 




Natěšeně jsem proběhla budovu hledajíc nějaké z mých oblíbených her, ale bohužel. Letos Akicon nabídl z her jen PC hry jako Lolko(z téhle hry mám osypky... ), Heart Stone a možná jsem viděla i Dotu, ale nejsem si jistá. Pak karaoke, které jelo dosti zvláštně... Přišlo mi,jako by tam jel seznam skladeb z youtube v karaoke verzi a mikrofon byl navíc připojen do komba, takže jste byli hodně slyšet a celou tuhle parádu umístili hezky mezi "pařany" do PC herny, takže jsme si ani zazpívat raději nešli. DDR, playstation a x box chyběl. Hodně mi to tam chybělo a způsobilo to to, že jsme se na conu nejen my šíleně nudili, neboť venku byla zima. Dost mě absence konzolí a pořádného karaoke zklamala... Popravdě, čekala jsem mnohem mnohem víc.
Na akiconu tedy byli stánky se vším možným, kreslírna, přednášky, SkillZone + karaoke, foto koutek a to bylo tak nějak vše... Domů jsme šli brzy, protože vážně nebylo co tam dělat a nikdo z našich přátel tam zatím nebyl.

Z pátka mám díky mému drahému krásnou fotku svého Witch themed coordu ♥ Mile mě překvapil, že hned napoprvé to vyfotil moc dobře ♪♫ Asi bude mým dvorním fotografem XDXD
A abych nezapomněla, udělala jsem si radost a k foťáku pořídila nový objektiv. Takže odteď fotky vypadají o něco lépe!


Coord Rundown
JSK - made by me
halenka - AnnaHouse
nadkolenky - offbrand
boty - SecretShop
minihat - modifikovaný fialový minihat z FlyingTiger - Obarvila jsem ho barvou na textil, přidala krajky a stuhy
paruka - LockShop
paraple/ deštník - AngelicPretty
zbytek off brand



SOBOTA
Netradičně jsem se v sobotu místo lolity oblékla do Cosplaye. Ano, je tomu tak. Konečně jsem si ušila cosplay. Jelikož měl Tad Yata z Noragami a já Hiyori, splnil se mi sen mít s někým párový cosplay ^___^Yay! 
Už nikdy nechci šít školní uniformu!! Ta skládaná sukně byla peklo, opravdu. A popravdě, mnohem raději šiju lolitu... A taky mnohem raději nosím lolitu. 
Venku byla šílená zima. I přes to jsem udělala pár, myslím si, celkem povedených fotek. I přes špatné denní světlo. 






DDR a playstation mi tam fakt chyběli. Pořádně jsem, krom focení, nevěděla, co mám dělat. Možná, kdyby tam byl někdo z mých bližších přátel, nudila bych se méně. Na ostatních conech bývají mí přátelé z lolití komunity, tak se vždy zabavím klábosením s nimi. A pokud tam nejsou, chodím na ddr a karaoke, jako na Advíku. 
Z programu jsem navštívila Cosplay Soutěž. Hodně se mi líbil nápad propojit to do jednoho souvislého příběhu. Moderátoři měli velice povedené cosplaye postav z pohádky Šíleně smutná princezna. Bylo to vtipné a pánové byli zkrátka skvělí!! Nafotila jsem ze soutěže fotky, ale myslím si, že video vám poslouží lépe! Takže tady je ♪♫ 



NEDĚLE
V neděli jsem zůstala s Tadem na koleji, neboť bylo venku tak hnusně, že lézt ven by bylo nebezpečné. Počkali jsme, až se ten vichr venku trochu uklidní a šli do obchodního centra Chodov prolézt obchody.
Mile mě překvapil maličký krámek, kde prodávali jenom makronky. Měli všemožné příchutě a byly neskutečně dobré ♥♥
V Sephoře jsem okoukávala kosmetiku  od TooFaced a "nečekaně" jsem dospěla k závěru, že několik produktů nutně "potřebuju" k životu XD


A závěrem takové zhodnocení z mého pohledu. Akicon je určitě fajn, když je hezké počasí a máte tam partu kamarádů, se kterými si ten con užijete. Bohužel pro mě tam moc zábavy nebylo, jelikož alkoholu neholduju a lolko nebo dota mě taky moc nezabaví. Vzhledem ke vstupnému, které se svou výší přibližovalo Animefestu, jsem od toho očekávala víc. A to byla asi ta chyba. Očekávala jsem víc a pak byla zklamaná. Dost možná za to může právě i to studené počasí, které znemožňovalo trávit více času venku.
Sečteno podtrženo, jsem si Akicon ze všech conů,na kterých jsem kdy byla, užila nejméně...
A nesmím zapomenout, díky tomu "překrásnému" počasí jsem prochladla a teď doma ležím s odpornou angínou XD
lolita v utajení XDXDD Jedné, co mě mohlo prozradit, byly teaparties :D

A na co se těšit příště? 
♣ Možná článek o tom, jak jsem šila cosplay a nějaké fotky s tím
Shopping Update - mám na cestě ještě pár věcí, tak čekám, až budou všechny
♣ Nějaké to šití - puntíkatá sukně, ještě nemám pořádně rozmyšlený design
♣ A připravuji Severočeský Vánoční sraz opět ve stylu výletu do Drážďan na Adventní trhy ♥

Napočtenou příště! ♥♥
Yuki♪♫

3 komentáře:

  1. Moc pěkný článek! Cosplay se ti povedl,k Hiyori se hodíš!Snad do příště si vyrobíš třeba ten rozkošný ocásek a seženeš vhodnější boty xD?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju ♪♫ Ocásek jsem nějak vypustila, neboť jsem nevymyslela vhodnou látku, ze které bych ho ušila a hlavně nic,jak bych ho připevnila, aby to vypadalo dobře a ne chcíple nebo chatrně XD Třeba časem bude...

      Vymazat
  2. Ach můj bože, Karaoke je vždy velký děs, jednou v životě jsem s tím byla konfrontována, přiznám se, že to už nechci zažít. Nicméně. Karaoke systémem mikrofon připojený ke kombu? Rly? Tak to muselo být opravdu příšerné. Přiznám se, že toto jsem ještě neviděla a to jsem si myslela, že jsem už viděla všechno...

    Nicméně ten klobouček je super! Asi budu muset navštívit Tygra :3.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥