sobota 15. června 2019

Lolita ještě levněji s bezcelní zónou!

A je to tady! Dočkali jsme se!!! Evropská unie od února pouští zásilky z japonska aniž byste museli platit clo a DPH. No není to skvělé? Je! Je to boží, úžasné, megamózní, ultimátně hustokrutopřísný!

EDIT - mé kamarádce chytla celnice po napsání tohoto článku na celnici balík stejné hodnoty, jako byl ten můj a musí platit DPH. Můj záhadným způsobem tedy prošel a já nabyla dojmu, že se neplatí ani DPH, ale evidentně platí. Takže pozor na to!

Nyní si můžete objednávat ze stránek jako ClosetChild, Wunderwelt a mé oblíbené Mercari aniž byste se museli bát proclení.

Na vlastní kůži jsem to vyzkoušela teprve teď. Objednávala jsem si z Mercari, takového Japonského Aukra, pár hezkých kousků oblečení.
Top s límečkem od Ank Rouge mě přišel na cca 80kč. Skvrnu na límečku jsem vyčistila peroxidem.
Cardigan od AatP za cca 300kč, jako nový! No není to sen? Není!
A jak tedy objednat?

Vždycky objednával Ruki, takže jsem to prvně zkoušela na vlastní pěst a je to opravdu snadné.

Na stránkách Mercari si prostě pomocí google překladače nebo lolibrary najdete to, co si chcete koupit...
Políčko, kde je šipka, rozkliknete a dáte druhé od shora. To je řazení od nejlevnějšího. Já to takto dávám...nikdy nevíte, co najdete za boží cenu!


Zakroužkované políčko s modrou fajfkou ve druhém obrázku znamená, že se Vám zobrazí pouze aukce, které ještě nejsou prodané. Pokud to nezaškrtnete, objeví se vám tam obojí. Dostupné i prodané a to občas dost bolí, když vidíte, co vám uteklo. 
Červeným políčkem potvrdíte výběr a můžete začít hledat!


Tak! Našli jste něco, bez čeho nemůžete žít a chcete si to koupit... co dál?


Najedete si na stránku Japonica Market, kde vám zprostředkují koupi předmětu. Vyplníte formulář
- URL adresu předmětu
- jméno předmětu z Mercari)
- cenu v yenech (těmi procenty se nenechte zmást. Napište to, co vidíte na mercari a ty poplatky za paypal v procentech se k tomu samy přičtou)
- nějaký popisek, třeba 1x secondhand socks
- kliknete na ADD TO CART a předmět se vám objeví ve spodní části stránky
Pokud chcete platit levné poštovné, hlídejte si hodnotu a váhu. Airmailem posílají pouze do hodnoty 6000jenů a váhy 2kg. Vše, co dané hodnoty přesahuje, posílají přes EMS, které je pochopitelně dražší, ale rychlejší.


Teď už zbývá vybrat způsob dopravy, zaplatit a čekat...
A teď se bude ještě něco dít... Japonica koupí předměty, které jste zadaly. Přijde vám nejprve potvrzovací email, zda se jim podařilo koupit předměty nebo je vyfoukl někdo jiný. Potom vás informují, že předměty dorazily k nim na sklad, kde je zváží a pošlou vám přes Paypal vypočítanou částku za poštovné +  poplatky za zprostředkování (pohybují se okolo 500jenů. Závisí na ceně předmětu. Všechny informace naleznete na stránkách Japonicy) 

A kdy Vám to dorazí?
Mně přišla zásilka Českou Poštou za méně než týden od odeslání! Byla to skutečně rychlost ♥ ☺
Ne, nebyly to tyhlety ponožky XD Třeba Vám ukážu co. Chtěli byste shopping update? Bylo by toho dosti, neb dlouho nebyl a obměňuju šatník...

Za sebe mohu říci, že vidím Mercari jako nejlepší způsob nákupu lolity. Je to levné a najdete tam toho opravdu dost! Nejen lolitu, ale i všechno okolo anime, mangy, harajuku módy, sladkosti, kosmetiku....je tam toho plno, ale musíte si udělat čas nato, tam šmejdit. Díky mercari se můj šatník rozrůstá o takové ty menší kousky oblečení, které outfitu dávají šmrnc - cardigany, bolerka, doplňky do vlasů a ostatní věci. Opravdu se to vyplatí!

To je do dnešního článku vše! Snad Vás potěšil, překvapil, obohatil o nějaké nové informace a u dalšího článku napočtenou přístě! 
Yuki♥

2 komentáře:

  1. Já si výsledky v Mercari raději třídím podle času. Ty starší už jsem všechny viděl. :-) :-) :-)
    Japonica také dělává, že když má zboží nějakou vadu, tak vám to napíše a zeptá se, zda to chcete opravdu koupit. Když o vadě vím, tak do poznámky napíši, že o vadě vím, ať se to pak nezdržuje. komunikace díky časovému posunu může trvat déle. Už se totiž stalo, že mi to někdo mezi tím vyfoukl.
    A taky už jsem objednával i na vícekrát. Japonica mi to automaticky přidá do jedné objednávky a nakonec se zeptá, zda už je to vše. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee, konečně vím, co zaškrtat a jak na Mercari třídit. :D Děkuji. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥