sobota 20. ledna 2018

DIY Rámeček

Určitě mnoho z vás zná levný obchod s domácími potřebami a vším možným, Pepco. Nakupuji tam často a velká část vybavení mého bytu je právě odtamtud. Tentokrát mě zaujal nový rámeček na fotografie, který přidali do regálu. Líbil se mi nápad, ale barva mě nijak nenadchla. Vlastně...ani to barva nebyla. Prostě obyčejný surově dřevěný nenalakovaný rámeček.
V tomto tutoriálu Vám ukážu, jak snadno lolifikovat  obyčejný rámeček na roztomilý bytový doplněk!





Budeme potřebovat
♥ rámeček
♥ akrylové barvy dle vašeho výběru
♥ štětec o velikosti jakou potřebujete
♥ různé maličkosti a stužky,kterými rámeček ozdobíte
♥ dvousložkové lepidlo(dle mého lepši varianta)/ tavící pistole - pokud chcete na rámeček něco lepit
♥ noviny

Původně jsem zamýšlela, že rámeček udělám víc OTT a polepím ho miniaturními sladkostmi z resinu a mašličkami ze stuhy. Nakonec jsem se ale rozhodla pro decentnější design.


Prohlédnete si leták, konkrétně ten můj z DM drogérie, a zjistíte, že vás nic nezaujalo. To samozřejmě nevadí. Leták nám poslouží, abychom nezamazali pracovní stůl od barev.
Rozložíme tedy noviny na stůl a položíme na ně rámeček



Rozmícháme akrylové barvy. Lze je mezi sebou samozřejmě míchat, takže jsem smíchala bílou a trošilinku růžové,aby mi z toho vznikl takovýhle sladký odstín. I přesto, že jsou barvy ředitelné vodou, neředila jsem je, aby byly co nejvíce krycí. Přiznám se, že s akrylovými barvami pracuju poprvé.
Pokud máte štětce špinavé od zaschlé barvy a nejde to smýt, protože to je například velice odolná barva na textil, použijte nějakou vatičku/toaleťák, cokoliv savého a polijte to obyčejným odlakovačem na nehty. Barva po chvilce šmrdlání krásně pustí a štětec je opět čistý!


Máme nabarveno a necháme zaschnout. Až bude rámeček suchý, pořádně si naposledy rozmyslete design, pečlivě zhodnoťte uspořádání ozdob a můžeme zdobit! V mém případě jsem nakonec zvolila nádherné samolepky, které jsem dostala k Vánocům od Mitsu. Jsem ráda, že mám pro ně konečně praktické využití. Nepoužila jsem všechny, samozřejmě. Jen pár.
Pokud na rámeček budete něco lepit, doporučuji použít raději nějaké pořádně silné lepidlo, než tavící pistoli. Přecijen to drží o mnoho lépe, i když si musíte déle počkat, než to zaschne. Ale za to čekání to stojí! ♥



 Pověste rámeček na to nejvhodnější místo a kochejte se koláží, kterou si sami vytvoříte!
Krom fotek tam lze dát všechno možné. Doplňky, placky...
Já ho použila na takovou friendship koláž ♥ Ještě tam nemám všechny fotky, které jsem chtěla. Musím je nechat vytisknout. Takže jsem prázdná místa vyplnila obrázky ♥



Doufám, že se takový minitutorial líbí ♥ 
Budu ráda, když zanecháte komentář a u dalšího článku napočtenou příště!
Yuki ♥

4 komentáře:

  1. Hezký nápad. Třeba je rámeček takto surový aby si ho každý dodělal jak se mu líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, zrovna u sortimentu v Pepcu si nemyslím, že by byl jejich záměr to prodat takto, aby si to předělali. Spíš se opět pokoušeli o něco stylového do domácnosti XD A někdo má motiv surového dřeva rád, ale kdo ví...

      Vymazat
  2. Jé, to je roztomilý nápad :) (A těší mne, že máš stále ještě schovanou pohlednici z valentýnského srazu <3 )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, všechna taková přáníčka a fotografie od přátel mám schované ♥

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥