pátek 7. srpna 2015

Ovocná buchta/ bublanina

Ahoj ^^ Je léto a to znamená odbobí pikniků. Zítra je jeden u mě v Děčíně a další nejbližší pořáda Victorian Catherine. ¨
Pro spoustu z nás to znamená vymýšlení, jakou dobrotu že to doneseme s sebou, aby všem chutnalo a nebylo to něco mooc drahého jako pravé macronky s mascarpone. (Chtěla jsem je udělat, nu nezadařilo se, nesehnala jsem levnější mandlovou moučku a mé zásoby již došly)

Pro milovníky borůvek, jahod a vlastně jakéhokoliv ovoce mám tento recept. Trochu jsem ho upravila oproti originálu. Těsto je pak vláčnější a chutnější!



Ingredience (jsou udávány v hrnkách, čajových (zhruba 300 - 400ml)
♥máslo 250g (když ho rozpustíte, nic nezkazíte, těsto půjde lépe vylít na plech)

♥vanilkový cukr 1balíček

♥kypřící prášek 1balíček

♥mléko 1 hrnek

♥vejce 4větší kusy

♥cukr krupice 2hrnky (nebo můžete 1 moučka a půl hrnku krupice - to jsem udělala já)

♥hladká mouka - 3hrnky(polohrubá nevadí)

♥ovoce jaké chcete (použila jsem asi 400g borůvek a 500g jahod - takové množství zbude na 3/4 plechu - záleží jak hustě u sebe je dáváte, celého jen jahodového koláče. Já na celý plech potřebuju kilo. Miluji hodně ovoce v koláči)

OZVLÁŠTNĚNÍ CHUTI - několikrát jsem do těsta dávala trochu rumu a skořici. Má to takovou zvláštní chuť, ale není to o tolik jiné než bez toho. Jen to tak jemně ozvláštní koláč ☻

♪♫ smícháte všechny ingredience dohromady, nějaký postup co první a co poslední, na to nedbám XD pokud nejde o něco těžkého. U takového obyčejného těsta je to opravdu jedno ♥
Metličkou ručně nebo mixérem vyšleháte směs do hladka.

♪♫Na plech dáme pečící papír(když jste líní pak mýt plech po mouce a másle) nebo klasicky vymažete plech máslem a vysypete hrubou moukou.
Vylijeme těsto na plech, poklademe ovocem.
Elektrickou troubu předehřejte na 180stupňů, dáme péct buchtu na 20 - 30minut, choďte kontrolovat!

♫♪ Já měla po 27 minutách buchtu hotovou. je vynikající ^__^ tento recept na těsto používám na ovocné buchty vždy a za tu dobu jsem ho trochu vylepšila.

A je hotovo! ♥♥♥



Pokud Vám tento recept pomohl či Vás inspiroval, jsem moc ráda. Kdyžtak můžete potom váš výtvor poslat do komentářů ^__^


3 komentáře:

  1. Mám vyzkoušené, že tyto lité buchty lze dochucovat (a barvit) pudinkovým práškem. Takže oddělím část těsta, přidám do ní čokoládový pudinkový prášek a do již nalité části těsta touto "druhou hmotou" udělám kresbu (obdobně jako se dělá mramorování na kuglufu třeba) a pak do toho teprve naskládám ovoce. Vypadá to zajimavě.

    A jelikož se blíží podzim, dá se buchta udělat i s jablky, ořechy a hořkou čokoládou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. juuu, děkuji za tip! Jistě to zkusím, zní to lákavě ♥

      Vymazat
    2. No já jsem právě poprve zkusila použít čokoládový pudinkový prášek místo kakaa v kuglufu. Měla jsem už nachystané těsto na mramorovaný, no a zjistila jsem, že nemám kakao, zato jsem našla ten pudink. Tak jsem to zkusila a zjistila jsem, že se to snáz rozmíchává a funguje to úplně stejně jako to kakao. Pak mne napadlo, že by šlo použít i jiné příchutě. Takže malinový pudink barví lehce do růžova, ale chuť je taková nevýrazná. Vanilkový skoro nebarví, ale zase je chuťově výrazný. Tak jsem s tím zkoušela vylepšovat i různé jiné "buchty" a došlo i na "mramorovanou" bublaninu. No v tom pudinkovém prášku je pokud vím škrob a nějaká ta přísada. Škrob do kuglufu patří a bublanině taky nemůže ublížit.

      Osobně si myslím (ač vyzkoušené to nemám), že by pomocí těch pudinkových prášků mohlo jít snadno barvit i těsto na muffiny, což by v případě malinového - tedy růžové - mohlo být celkem 可愛い

      Vymazat