čtvrtek 1. ledna 2015

73) Yuki's diary - Lolita za lolitu

Zdravím Vás a přeji šťastný nový rok všem! ♥ ^^
Dnešní článek bude o vícero věcech. Napadl mě po té, co jsem si na zpovědnici přečetla o tom, jak si nemůžu dovolit vodu v kavárně ale kupuju si předražený brand. 
Ketmara žádala o postřehy ze srazu, tak jsem něco napsala :) Hold jsem nebyla spokojená s tím, že mi obsluha několikrát odnesla nedopitou vodu, ale sraz jsem pochválila. Jsem upřímná a mám ráda upřímnost i od druhých. Beru to, že to tak mohlo vyznít, jako že nemám peníze na kohoutkovou vodu, že ze sebe dělám chudinku, ale tak to není.




Mám sama se sebou jednoduchou úmluvu ^___^ Lolití věci si kupuju z ušetřených peněz z věcí, které ušiju a následně prodám - Lolitou si vydělám na svou lolitu :) - jednoduchá logika - bez lolity bych ty peníze nikdy nesehnala, proto jdou na lolitu a na nic jiného ^__^, něco mi občas kupuje můj přítel, když se mu něco líbí a chce mi udělat radost třeba k narozeninám nebo na Vánoce (třeba jednu brandovou sukni mám od něj) a nějaké peníze mám v záloze z letní brigády. 
Na vlak, srazy, jídlo a ostatní věci si šetřím z peněz na svačinu a příspěvků na studium. Tudíž jsem z toho platila i jídlo a pití na Vánočním sraze.

Další věc - brandové věci se dají sehnat za cenu která třebas ani nepřesáhne 1500kč. Musíte jen pořádně hledat ♫♪ Třeba má jahůdková sukýnka od BtSSB stála 1300kč a vypadá jako nová.
Zkusím Vám poradit, jak si sehnat sukni od AP nebo BtSSB aniž by překročila 1500kč ^__^



1) Musíte mít dávku trpělivosti, stalkovat všechny možné burzy a být rychlí. VŽDY JE DOBRÉ SI TO POŘÁDNĚ PROMYSLET A MÍT V ZÁLOZE NAŠETŘENÝ URČITÝ OBNOS PENĚZ - cca 2000kč.

2) Levnější kousky se dají sehnat na těchto odkazech

EGL community sales (zaregistrujete se tam a stalkujete :D někdy je možné s prodejci i smlouvat)
Lolita sales worldwide na fb
Lolita sales EU na fb
na fb máte mnoho lolitích burz, ale tyhle dvě jsou takové nejzákladnější ^__^
Lacemarket - tady musíte mít hlavně to štěstí a rychlost. Zřídka jsem tam našla něco levnějšího a když ano, už to bylo prodané.

Na těchto burzách je výhoda, že se lze domluvit s prodejcem. Můžete věc získat levněji, zamluvit si ji za to, že dáte nevratnou zálohu, popřípadě ji splácet po částech. Vždy ovšem záleží na prodejci. 
Největší výhodou je to, že vám mohou skrýt hodnotu balíčku a vy už nebudete za sukni nic doplácet, protože ji nechytí na celnici.

Další možnost jak získat brandové věci je:
Objednat si je přímo z online shopu (ale to je opravdu drahé, plus počítejte s vysokým clem a dph)
Pohrabat se na ClosetChild (tam opět hrozí to, že to chytnou na celnici, protože myslím posílají jen přes EMS)

3)Nikdy si nekupujte brandové věci jen z chtíče po něm, kupujte kvůli printu, kvůli tomu, že vás daná věc nějak zaujala :) Přemýšlejte jestli to máte k čemu nosit, jak to na vás bude vypadat, poraďte se s kamarádkou. Není to zrovna malý obnos peněz, takže je třeba si tuto investici promyslet.




4) je dobré umět alespoň základní komunikaci v angličtině a hlavně MÍT PAYPAL a FEEDBACK(feedback je zkušenost jiných uživatelů/lidí s vámi - jak komunikujete, jak jste spolehliví) Dočasně jsem měla feedback z votoč vohoz, teď už mám jeden komentář i na EGL comm sales :D jupííí
Pokud nemáte paypal, můžete poprosit někoho, kdo ho má :) Takhle jsem to dříve dělala také.

5) přečtěte si feedback prodejce, kupte si, čekejte než vám sukýnka přijde domů a pak se z ní radujte ^__^

Snad Vám to alespoň trochu pomohlo a přeji hezký zbytek dne! ^__^ ♥


4 komentáře:

  1. Myslim, ze tohle je docela vystizne shrnuti :) Jeste se hodne vyplati kupovat z jp stranek, kde se dane veci drazi (myslim treba mbok nebo tak nejak xD), ale ja na to nikdy nemela nervy :D
    Jinak to tajemstvi s tou vodou jsem fakt nepochopila, krom toho, ze na tom, ze ti vadi, ze ti obsluha dvakrat odnese nedopitou vodu, je uplne logicke, to by cisnik delat nemel. No a kdyz nekomu vadi, ze je voda draha - kdo setri, ma za tri, takze asi tak :D Autor asi hlavne zavidi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za další typ :) Budu ráda, když tu kdokoliv obohatí článek svými zkušenostmi ^__^

      Vymazat
  2. Taky si myslím, že v tom bude nějaká ta závist. Já Vás všechny, kdo umí takhle nakupovat, fakt obdivuju. EGL je pro mě jedna velká neznámá, ačkoliv jsem se na ní jako správná lolita v počátku své kariéry regla. Burzy na fb sleduju a nic mě zatím cenově nezaujalo :D Taky by mě zajímalo, kdo to levně na lacemarketu stíhá :D.
    Nakonec to vypadá tak, že suším hubu, mám sukně za stejnou cenu jako ty, ale "jen" od švadlenek, nikoli Jp brandů ....jo a voda mi příjde taky děsně drahá a taky jsem si všimla toho odnášení. Takže jsem to na srazu vyřešila jednou zázvor limčou a pak už jen víno, víno, rozlévané víno, které je skoro všude cenově stejné. (Jsem to ale lolita alkoholička! Čekám hate :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alkohol není špatná věc :D v malém množství je i zdravý. Jak už jsem psala v článku. Chce to velkou dávku trpělivosti (kterou nemám XD ) a štěstí. Tentokrát jsem měla štěstí :D když jsem WonderCookie objevila a nebyla ještě prodaná, uuuuf XD Přeju ti, abys taky měla štěstí a něco hezkého získala ♫♪

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥