středa 21. ledna 2015

Rilakkuma Macarons *w*

Hello everyone ♥ In this post I wanna show you how you can make Rilakkuma macarons! So, stop talking and let's start!

You will need

1 cup of confectioners sugar
1/2 cup of almond meal
1tsp. of cocoa
2 egg whites at room temperature
5 tbsp. of granulated sugar

And for the filling you can use some type of jam, (or some buttercream, it exists a lot of types of fillings ^w^)
*I used the strawberry jam*
More you can see in the video. Enjoy! ♥


Zdravím Vás! ♥ Chtěli byste vědět recept na úžasné Rilakkumí makronky? V tomto článku se dozvíte jak na to ^__^
Abych mohla udělat správné makronky, zkoukla jsem řadu videoreceptů a jako nejspolehlivější se mi jevil tento. Asi je dobrý, protože mi vyšly už na první pokus ^__^
Právě proto, že je lepší mít přesné poměry surovin, abyste měli vynikající makronky, pořídila jsem si takové "hrníčkové" odměrky jako jsou ve videu ^__^

POKUD MÁTE TAKOVOU TU SILIKONOVOU PODLOŽKU NA "MAKRONKY", RADĚJI JI VYHOĎTE DO KOŠE... hrozně se na ni lepí a když je sundaváte i po půl hodině, jsou na ní přilepené a docela se lámou.. takže mi to zničilo půlku várky. Po použití obyčejného pečíciho papíru byly mnooohem lepší ^__^


A tohle je můj pokus o pralinku. Náplň je odporná, protože jsem doma neměla suroviny. Byla to jen zkouška formiček a dopadla skvěle :) Tutorial bude v budoucnu! ^w^



Budete potřebovat
1hrneček moučkového cukru
1/2 hrnečku mandlové moučky (koupila jsem ji u grešíka, ale je šííííííleně drahá :( v Albertu jsem ji pak našla o 50% levnější, ovšem hrubší T__T )
2 větší bílky pokojové teploty
5 polévkových lžic cukru krupice/krystal (já použila krupici)
1 polévková lžíce kakaa (v originálním receptu je čaj, já použila kakao)

Na obličejík potřebujete
klasickou polevu na perníčky - z bílku a cukru 
rozpuštěnou čokoládu - je na vás jakou zvolíte, ale hořká je lépe vidět :)

Jako náplň si zvolte jakou chcete, Nějaký máslový krém nebo Vám stačí marmeláda. Tu jsem použila na druhý pokud já a chutnalo mi to víc než s máslovým krémem. Jemně kyselá chuť krásně doplnila tu sladkou.

pečení: horkovzdušná trouba - 150stupňů - 10minut
            elektrická trouba - 160stupňů - 10minut

Více ve videu ^__^









2 komentáře:

  1. Ty jsou skutečně roztomilé *w* co jsem zjišťovala já, mandlová moučka se u nás shání poměrně těžko ale hodně lidí to nejen v česku řeší tím, že si pořídí klidně i tu hrubou a doma ji proženou mixérem... Také můžeš koupit obyčejné mandle, doma je oloupat a pak je rozmixovat, pak budeš navíc mít jistotu že to je z mandlí a ne z ničeho jiného ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Tu svou moučku mám od grešíka, je bio XD Rozmixovat mandle jsem chtěla, aleee nemám mixér nebo cokoliv jiného v čem je nějak nadrtit, takže mám smůlu :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥