úterý 5. listopadu 2013

Handmade gothic halenka

Dalo by se říci, že mám základní šatník. Bílou halenku s krátkým i dlouhým rukávem a černou s dlouhým. Ta s krátkým mi do dnešního podvečera chyběla. Předevčírem jsem se rozhodla, že nebudu utrácet tisíc korun za jednu, ale že ji zkusím ušít a tu tisícovku raději ušetřím na své dreamdress (žádnou tisícovku nemám :D bylo to řečeno jen jako příklad)


Předevčírem večer jsem se marně snažila rozluštit střih na halenku (z GosuRori
Výsledek nervově vyčerpávající práce
samozřejmě).

Pak, po dlouhém upřeném prohlížení obrázku, jsem si uvědomila, že mám téměř tu samou halenku. Vzala jsem pečící papír, měřila jednotlivé části a nakreslila podle toho přibližný střih BY OKO. 
Včera jsem koupila černou bavlnu a pustila se do práce. Vše šlo hladce. Sice jsem musela předělat střih zadního dílu, protože jsem to odhadla špatně, ale i tak to šlo hladce. Všimla jsem si toho totiž včas. Dokonce i díry na knoflíky, ze kterých jsem měla strach, vyšly. Zkazila jsem to na tom tu nejtriviálnější věc, límec. Ani napodruhé se mi nepovedl. Dnes jsem dokoupila látku a jedna moc milá paní, které radím s lolitou(teprve začíná a sama mě oslovila. Proč neporadit ^^), mi poradila, jak na ten límec a vyšlo to.
Už je k vidění na mém facebooku a padlo tam, že je podobná halenkám z annahouse.
blesk přidal látce trochu lesku XD
Jestli ono to nebude tím, že jsem se annahouse nechala inspirovat. Mám totiž od nich dvě halenky. Vážně jsem šťastná jak to vyšlo. Od jedné hodné maminky mám přes spolužačku dostat i krejčovskou pannu, tak by to mělo jít příště lépe. Plánuji i nějaké halenky jednou ušít na prodej. Přeci jen vím, jak je těžké sehnat halenku. Dokud jsem neměla brigádu, byl to pro mě nadlidský úkol.










střih stříh a stříh :D


Zatím jen položená krajka, aby se zjistilo, jak to bude vypadat.

4 komentáře:

  1. No wau...to jsi vážně dobrá, že sis ušila halenku! Přitom ty vršky bývají na šití nejtěžší. Obdivuhodné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, ty jsi tak šikovná, ta halenka vypadá skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Všem Vám moc děkuji ^__^ Snad brzy ušiju další, na které už nebudou chybičky jako na této :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥