středa 17. února 2016

Domácí pralinky plněné nutelou

Hezký den přeji ♥
Loni jsme dělali valentýnské čokoládky spolu s kluky z Jpop kult. Letos jsem je dělala sama a trochu jinak. Čokoláda ve videu byla vysoce kvalitní a bio, taky pěkně drahá. Letos jsem použila čokoládu z běžného obchodu a chtěla bych vám ukázat jak na to ^__^





Nejdříve bych začala klady a zápory čokolád

BIO čokoláda
- vysoká cena
- nemají ji všude
+ dobře se s ní pracuje(snadno se jí plní formičky
+ snadno se rozpouští
+ má výbornou chuť
+ je zdravá 

ORION, LIND atd...
- špatně se rozpouští
-je tuhá a špatně se dává do formiček, hlavně pralinky se s ní dělají obtížněji
+ levná
+ snadno dostupná

BUDETE POTŘEBOVAT
♥ rendlík
♥ misku
♥ nutelu
♥ čokoládu (bio, orion, nějakou na vaření, cokoliv...milku nedoporučuju - je až příliš měkká )
♥ formu
♥něco na míchání a plnění
♥ štěteček

KROK 1
Do rendlíku nalijete vodu a přivedete k varu, Misku s nalámanou čokoládou vložíte do rendlíku s vodou a mícháte. Čokoláda se začne pomalu rozpouštět.
BONUS: aby byla čokoláda víc tekutá, přidala jsem do ní trochu kakaového másla. Dá se koupit v obchodě s bio potravinami nebo u Grešíka (čaje, byliny)



KROK 2
formičky na čokoládu pořádně potřete rozpuštěnou čokoládou. Zkontrolujte, aby nikde nebyla dírka.
Poté dejte "skořápky" do lednice (Já dávám do mrazáku :D Je to rychlejší) A když už vás pralinky nebaví, naplňte to čokoládou celé :DDD

KROK 3
ztuhlé čokoládové skořápky naplníme nutelou a zalijeme další vrstvou rozpuštěné čokolády. Tím se pralinka zavře.
Opět dáme ztuhnout



KROK 4
ztuhlé pralinky vymáčkneme z formy a darujeme někomu, na kom nám záleží ^^ 
HOTOVO!




5 komentářů:

  1. Moc pěkný návod ^^ ,jen se lehce vymyká plánu mé diety xD

    OdpovědětVymazat
  2. Well...tyhle věci se popravdě dělají z úplně jiných čokolád...ale máš to hezké.
    Osobně mám raději Truffle ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vím z jaké :D ale nemůžu ji u nás sehnat. Jen to máslo.

      Vymazat