pátek 4. září 2015

Lolita dotazníček (hra)

Napadlo mě udělat takový dotazníček. Pokud budete mít chuť, vyplňte ho do komentářů ^__^
Berte to jako takovou hru na zamyšlení.Osobně mi dala nejvíc zabrat otázka - 5 věcí, které na lolitě nemáš ráda. Moc se těším na vaše odpovědi!! ♥

1. Vyjmenuj 5 věcí, které na lolitě nesnášíš...

hmm takže
- cena oblečení + závislost -> rychle to vysaje výplatu, i když nechcete...
- to, kolik to oblečení zabere prostoru
- závislost na prohlížení EGL a Lacemarket a všech možných burz...zabírá to moc času
- to nešťastné jméno
-  aa, fakt nevím >__<  nemám ráda podkolenky...


2. Vyjmenuj 5 věcí, které máš na lolitě ráda...
-  nadržuje malým lidem (mně XDD) Takže mi jsou každé šaty
- cítím se svá, miluju krajky
- lolití komunitu, spouta lidí, se kterými si rozumím.
- schovává mi zadnici a vypadám v ní hubenější a možná trochu vyšší.
- rozmanitost stylů, možnost experimentovat.

3. Nejoblíbeněší značka?
AngelicPretty

4. Tři oblíbené printy(včetně jejich nejoblíbenější barevné varianty)
Dreaming Macarons černá
Honey Cake ivory/ Sugary Carnival černá
Sweet Cream House hnědá

5. Vaše lolití insirace z
♥Česka Pierette/ Taurwen
♥zahraničí MilkyFawn/ Misako Aoki

6. Oblíbený kus lolitího oblečení
JSK

7. Neoblíbený kus lolitího oblečení
podkolenky

8. Nosíš paruky? 
Proč ano/ne
Ano nosím, protože mám mindrák, že mám krátké vlasy...

9. Kolik spodniček se ti ukrývá pod šaty/sukní?
dvě . jedna mega handmade a podpůrná mini z bodyline

10. Tvé oblíbené lolití meme

11. Sleduješ nějaký lolití blog, youtube? A jaký?
těch je :D
http://cafeharajuku.blogspot.cz/
http://enloupakanko.blogspot.cz/
http://a-few-dots.blogspot.cz/
https://www.youtube.com/channel/UCpi2P_y-wXa7q84C-46U6ZA
https://www.youtube.com/user/deerstalkerpictures2
https://www.youtube.com/channel/UC9hTJkLLk1YvAaOhp56KZ8Q
https://www.youtube.com/user/FilleDePorcelaine
https://www.youtube.com/channel/UCIg-kRovqtSqWC1kjfKTTZQ
https://www.youtube.com/channel/UCH0QLduM2f5q936tXweYBsg

12. Nejoblíbenější podstyl?
Gothic/bitterswet, tyhle jsou nerozhodně

13. Podstyl, který nemáš ráda?
wa - na jiných vypadá dobře, namě by to vypadalo asi divně:D

14. Oblíbená obuv v lolitě?
Teaparties!!

15. Nosíš circle lenses? (zvětšující kontaktní čočky)
Občas

16. Co si myslíš o takovém make upu?





Tady, dle mého, platí co je moc, to je příliš. Líbí se mi to, když to vypadá stále docela přírodně, ale tohle konkrétně už je docela...no...je to prostě moc. Vídávám takový styl makeupu na spoustě začínajících cosplayerů a vypadá to hrozně divně >__< když je to takhle přehnané. Kazí to pak celkový dojem cosplaye, nu a když to vidím na nějaké lolitě, je mi to líto, protože pak její coord vypadá jako pokus o cosplay, jako by měla kostým. I taková maličkost, jako makeup může pokazit výsledný dojem >__<

Tohle se mi třeba moc líbí


9 komentářů:

  1. Ach, musím to rozdělit, odmítá to příjmout více než 4kB.

    Jelikož jsem víceméně začátečnice bez budoucnosti (kvůli věku), tudíž nemohu (a nebudu) odpovídat na vše, nicméně na některé otázky zkusím odpovědět. Tuším, že by to mohlo být zábavné.

    1. K těm podkolenkám se připojuji. Navíc by loli neměla mít vyšší podpatky a neměla by (s vyjímkou gothic loli) nosit korzety, což se mi oboje nelíbí, neb mám obé docela ráda. No a ceny...to je takové, jak to říct, téma, do kterého se mi nechce...

    2. - Mám pocit, že vypadám normálně. Okolí ten pocit obvykle nemá, ale to je problém okolí, nikoliv můj.
    - V práci se mám o čem bavit. Tedy krom práce :3.
    - Mám o čem snít.
    - Mám pocit, že se nějak vyčleňuji z běžné (čti sprosté) společnosti, se kterou mám odjakživa problémy.
    - Mohu mít pas lehce zvednutý nad svůj, čili to pak vypadá, že mám delší nohy.

    3. Nejsem v stavu kdy bych mohla mít nejoblíbenější značku. Při svých proporcích a věku jsem vděčná za cokoliv, co vypadá uspokojivě.

    4. Jsem opravdu moc velká začátečnice abych na tuto otázku mohla odpovědět a nechtě neurazit.

    5. Sličná Antonie, ze zahraničních Belgian Cupcake Magazine. A přirozeně i Váš blog. A také sny, fotky náhodně nalezené na internetu, rozhovory se šéfovou...

    6. Ano, JSK je znamenitý vynález, nicméně i samotná sukně s vhodnou halenkou může vypadat dobře.

    7. K těm podkolenkám se připojuji. Tedy nejhorší jsou nadkolenky ze kterých se stanou podkolenky zásluhou mých dlouhých nohou.

    8. Bohužel nemám jinou možnost. Tedy mám, no ale mám pocit, že by to nevypadalo dobře. Zkusím si ještě nechat střihnout ofinu u někoho, kdo to umí (hm, ale jak ho najít??). Vlasy se prý dají nechat prodloužit a snad to není ani moc drahé, nicméně viděla jsem výsledky a moc mne to nepřesvědčilo. Připadá mi, že délka pak není úměrná bujnosti na hlavě a celkově to působí zoufale nepřirozeně. U té paruky mi ta nepřirozenost nevadí, protože tam je to prostě jasné a neschovávám to.

    OdpovědětVymazat
  2. ...

    9. Jedna až dvě, záleží na šatech. Některé snesou i tři. Pochopitelně bych jich chtěla mít ještě víc, ale mám pocit, že to v určitý moment přestává vypadat dobře. A též celkem záleží na počasí a materiálu spodniček.

    10. https://drive.google.com/file/d/0Bz9XdPOkjL5Ma2Q2SXFtOThCUE0/view?usp=sharing
    Asi kvůli mému věku :3. Taková naděje...umírající...naděje vždycky umírá jako poslední. Je to tajné, tak to nikomu neříkejte, ale je mi 36 :(.

    11. Aktivně sleduji Váš blog a tím to víceméně končí. Na youtube mne neužije, ale možná časem změním názor.

    12. Gothic, viz bod 1. Ano, mám ráda korzety.

    13. Nemám ráda, když někdo zkouší něco, co mu nesedne, ale tak to je asi obecná vlastnost. A nemám v lásce věci inspirované steampunkem, řekla bych, že u nich doslova trpím. Dostalo se mi totiž technického vzdělání a ač nejsem vystudovaným strojařem (jelikož jsem se dala na sdělovací techniku), mám celkem slušné vzdělání v oboru a trpím u steampunku podobně, jako lékař u seriálu ze zdravotnictví. Do zámečnické, obrábění kovů a podobných věcí bohužel lehce přesahuje i moje zaměstnání. A když potom vidím, že se tím někdo inspiroval i u oblečení, no, prostě s tím mám problém. Ale není to nic zásadního, třeba printy inspirované Vernem se mi velmi líbily (protože Verne je jedním z mých oblíbených autorů). Století páry muselo být v pravdě nádherným, nicméně steampunk mi příjde býti úchylnějším než jsem sama. A já jsem strašný úchyl. Dokonce jsem byla zvolena za největšího úchyla i skupinou yaoistek a to už, myslím si, něco znamená. Ale to odbočuji. Kdybych měla vyloženě vybrat nějaký loli styl, který nemusím, nedokázala bych vybrat.

    14. Uh, tohle je pro mne bolavé místo. I přes svých 180cm mám ráda vysoké podpatky. A to k lolitě nejde :-(, ikdyž u gothic by se to možná dalo akceptovat. No, takže u sebe cokoliv, co vypadá snesitelně. Chtěla bych někdy zkusit "houpací" boty, myslím si, že to bude pohodlné, ale zatím jsem neměla příležitost.

    15. Ne.

    16. Muselo to dát hodně práce a výsledný efekt neodpovídá vynaloženému úsilí. Osobně bych do toho nešla. Kdyby to bylo kolem vnějších koutků "umírněnější", bylo by to asi hodně dobré, ale toto je přehnané. Přitom kolem vnitřních, tj. ty blíže nosu, to vypadá ještě použitelně. Je to prostě přehnané. Ta druhá fotka se mi líbí, něčeho takového se obvykle snažím dosáhnout. Málokdy se mi to povede, vlastně, asi se mi to ještě nikdy nepovedlo.

    Tak a jsem u konce. Snad jsem nikoho neurazila/nerozzlobila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak, podpatky jsou v lolitě akceptovány :) Ovšem u vyšších lidí je to problém. Já jsem malinká, takže na mě nevypadají zle a ke gothic je to mnohem lepší než placaté teaparty shoes.
      Mockrát děkuji za práci, kterou jste vynaložila při "vyplňování" mé mini hry ^__^ Mne nic z toho neurazilo, neb je to váš vlastní názor ♥

      Vymazat
    2. a velmi mi lichotí, že takhle sledujete můj blog ^__^ Děkuji! ♪♫

      Vymazat
  3. K podpatkům - vidím to z perspektivy vysokého člověka. Dlouhé nohy a vysoká postava obvykle znamená také, ehm, větší velikosti bot. S podpatkem to vypadá snesitelně, bez něj to vypadá mnohdy příšerně. Podpatek opticky zmenšuje nohu. Problém ovšem zase nastává nahoře. Občas mám pocit, že mi menší děti vidí pod sukně :3. Ne, není to zase taková tragedie, znám vyšší holky, Po večerech dělám zvukaře (mám zhruba 4 zaměstnání), takže se pohybuji mezi lidmi a ještě se mi nestalo, že bych někde byla nejvyšší holka. Je to spíše jeden z mých mnoha mindráků :3.

    Podpatky v lolitě, nevím, u gothic je každopádně připouští i ta nejstriktnější pravidla, To mi stačí, protože Gothic se mi i tak líbí nejvíc a je mi jasné, kterým směrem se budu ubírat. Ono s těmi pravidly je to vůbec zvláštní. Četla jsem na některých webech pravidla, která zněla opravdu velmi striktně, ale když to potom porovnám s fotkami ze srazů docházím k přesvědčení, že se to nesmí brát doslova, že jsou to spíše doporučení než pravidla a cílem je vystihnout ducha, což by zkušená loli měla zvládnout i bez pravidel. No, já jsem velmi nezkušená, tak ta pravidla asi přehnaně řeším.

    "práce při vyplňování hry" - vždyť to byla zábava. Sleduji Váš blog, líbí se mi, příjemně se čte. Čekala jsem s komentářem dlouho, nechtěla jsem být první, ale nakonec jsem se odvážila, takže jsem poněkud nervózní, nerada bych se dopustila nějaké nezdvořilosti. Bylo to poprve co jsem něco psala na téma lolita. Příště snad nervozita opadne...ne že bych tomu věřila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není třeba být nervózní. Jsem šťastná za každého komentujícího a moc si vážím toho, že někdo sleduje můj blog ^__^

      Vymazat
  4. 1.
    -Cena a zákon schválnosti s ní související: Když mám dost peněz, šaty které chci nikde nejsou, hlavně že všude je spoustu jiných rare printů za dobrou cenu. Když nemám peníze, najednou se někde objeví šaty, které chci, a samozřejmě než našetřím, jsou vyprodané.
    -(Dovolím si opsat tvou formulaci, jen pro mě je to nevýhoda) Nadržuje malým lidem
    -Jsem nešikovná ohledně vázání waist ties
    -Praní (jak musí být člověk při starání se o lolita oblečení opatrný a ještě ty vrstvy pomalu schnou)
    -To je asi i tím, kde bydlím, ale negativní reakce lidí. A teď ani tak nemyslím, když se smějí nebo mají nějaké hlášky, ale když mě otravují přímo.

    2.
    -Silueta-úzký pas a široká sukně
    -Všechny ty úžasné detaily, krajky, volánky, mašličky a tak
    -Je roztomilá a dívčí
    -Promýšlení outfitů do posledního detailu
    -Co mě na lolitě okouzlilo asi nejvíce je(nebo spíš jak ji vidím já), že to není jen móda, oblečení, ale je za tím hlubší idea, pohled na svět a životní styl, mám pocit, že lolita vyjadřuje mou duši

    3.
    Angelic Pretty

    4.
    Marionette Clock(OP verze, co se barev týče, tak oblíbenou nemám)
    Melty Chocolate(růžová x černá, ale vlastně všechny kromě mintové)
    Kimagure Vanilla-chan(všechny barvy, ale nejvíc růžová)

    5.
    Po stylové stránce Francouzsky Mila a Marie, co se přístupu k lolitě týče Pet a Aoki Misako

    6.
    Sukně

    7.
    Hmmm, nic mě nenapadá, ale vzpomínám, když dřív byly populární RHS boty a mě se nikdy moc nelíbily

    8.
    Ne. Jsem spíš pro přirozenost a s parukou bych se cítila jako jiný člověk(vím, že některým lolitám se to na parukách právě líbí, ale já to mám naopak)

    9.
    Jedna, vyjímečně dvě

    10.
    Nemám.
    Počkat, ale vzpomněla jsem si, že jsem jednou náhodou narazila na tohle a moc se mi to líbilo, tak tohle http://33.media.tumblr.com/0b5b7134360af3ab200d211528741217/tumblr_inline_mz6kc5tDyB1r4trrc.jpg

    11.
    Youtube žádné, protože mě videa obvykle nebaví, ale blogů pár sleduju
    http://www.parfaitdoll.com/, http://marietuonetar.blogspot.cz/, pak tenhle,a blog Porcelain Doll obchodu. Občas čtu i jiné, ale demotivuje mě, když autorka nepostuje moc často

    12.
    Sweet

    13.
    Ne, že by se mi přímo nelíbil, ale momentálně populární OTT classic, protože nejsem přívrženkyní těch dlouhých vrstvených sukní

    14.
    Takové ty klasické zdobené lolita boty na podpatku, bonusové body za to, když vypadají jako okrajkované, třeba tady je perfektní příklad toho, co myslím http://g03.a.alicdn.com/kf/HTB16ydFHXXXXXXdXXXXq6xXFXXXi/222518471/HTB16ydFHXXXXXXdXXXXq6xXFXXXi.jpg

    15.
    Ne

    16.
    Takové líčení se mi velmi nelíbí. Chápu, že pak mají oči vypadat větší, ale protože je vidět, že je to jen líčení, roztomilejší a správný efekt větších očí dělá to líčení na druhé fotce.

    Snad nevadí, že komentuji ke starému článku
    Luci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak ^^ Nevadí, mám z komentářů vždy velikou radost. Je pak vidět, že mé články někdo čte a udělá si čas napsat názor, jakýkoliv postřeh, komentář. Se zákonem schválnosti jsem na tom do puntíku stejně :D proto všechny mé brandové věci mám koupené potom, co jsem si je předtím zamluvila :DD Děkuji za komentář ^^

      Vymazat
    2. Já moc brandových věcí nemám, i když často vídám levně printy, které by se mi líbily, mou prioritou v případných lolita nákupech jsou Marionette Clock OP. Jenže peníze stojí i mé další zájmy, no a pak přijde zákon schválnosti :D A momentálně si stále říkám, že radši budu šetřit na ten případný Berlín, protože co kdyby přišel zázrak.
      A není zač, pravda, že málokdy někde komentuji^^"

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥