středa 1. července 2015

Lolita, věčné prokletí!!

Hezký první prázdninový den! 
Venku je slunečno, krásně, počasí nádherné na návštěvu cukrárny hezky odění v Lolitě.
Ti z vás, kteří této módě propadli až moc, už jistě poznali jednu velkou nevýhodu. Přímo závislost. Možná jste si, jako třeba já, kvůli lolitě našli vícero brigád nebo zaměstnání, abyste zvládali tento koníček a nezemřeli hladem, možná ne a stačí Vám pár šatů či sukní.
Většinou to s lolitou dopadá jako třeba s BJD. Říkáte si, jednu si koupím a dost, stačí mi JEDNA. Ne, to vážně nestačí... Poté, co si koupíte svou první BJD/ šaty, sukni, halenku, cokoliv, dostaví se pocit alá - můžu mít celou rodinku BJD/ můžu mít celý skvostný lolití šatník, nosit ji denně, yaay!

V této fázi přichází problém, každá vaše výplata jde na circle lenses, JSK, OP, sukni, OTK, halenky, doplňky, kabátky, loliable věci, prostě na všechno, co k lolitě jde. Někdo by to nazval shopaholismem, ale je to LOLIHOLISMUS! Proč si kupovat jídlo, když můžete mít za 600 halenku s krásnou výšivkou z taobao? Proč si kupovat ten zatracenej rohlík a máslo, když můžete mít OTK za 15 dolarů? 
Logika - vydělávám, jídlo je na prvním místě, pak věci pro mou potěchu
Lolití logika - vydělávám, musím si koupit jídlo, ALE já ty šaty/ JSK, OTK, cokoliv, chci!!! A mám na to peníze (které máte na jídlo...) 
Dostáváte se do fáze, kdy dáte celou svou výplatu za vaše dream dress a zbytek měsíce žijete o suché housce. Nebo ani na tu housku nemáte :DDD

A když penízky nejsou na lolitu, ale akorát tak na jídlo, denně strávíte spoustu času projížděním EGL, PorcelainDoll, Taobao a tak dále XD...



Věřte mi, vím o čem mluvím. A kdopak z Vás už tohle taky zažil? Neberte to s tím rohlíkem/ houskou vážně, ukazuju to jako extrém :D Nějak ten měsíc přežijete, jen nemůžete na srazy, omezíte návštěvy kaváren a kupujete jen ty nejnutnější potraviny a tak XD 
Na jednu stranu tu vidíte, jak je možné, že slečny s hromadou AP, BtSSB věcí a podobně jsou tak hubené XD Kupování dražšího loli oblečení má výhodu, že méně jíte a vejdete se do té jednotné velikosti.

U mě to je třeba fajn, protože miluju sladkosti a když mi něco chutná, jako třeba pórková polévka, tak se toho nacpu, roztáhne se mi žaludek a můžu jíst furt XD
Když si koupím něco loli, musím šetřit zbytek a nemůžu si dovolit být, s prominutím, rozežraná.

Přichází fáze - KOUPILA JSEM, ČEKÁM
Koupila jsem si na EGL bílé teaparties od AP za 10dollarů! Chápete to? Jenom 10!! A teď čekám. Je to už skoro měsíc, pokaždé, když přijede auto české pošty, koukám u okna, jestli nejde pan pošťák k nám (není u mě slyšet zvonek). Když jde k nám, není to pro mě T__T Sledovací číslo nemám a pokud jsem ho jindy měla, byla jsem nalepená u pc/mobilu a sledovala/čekala na update, abych věděla, kde má zásilka je.
Nedělám to jen já XD Přiznejte se...



Na problematiku hromadění lolity a utrácení za oblečení spousta zahraničních lolit natočila videa. Pár jich ukážu ^___^

Děkuji, kdo jste si našel čas si přečíst tento článek, popřípadě přidal komentář a v dalším článku napočtenou! 

Yuki ♥









6 komentářů:

  1. Tak tohle si ještě moc dobře pamatuju... :D

    OdpovědětVymazat
  2. V takové mírné formě toto zažívám s výtvarnýma potřebama, ale zatím se mi ještě nestalo, že bych se vzdala (dobrého) jídla, abych měla na něco, co mi nezaplní žaludek.. v tomhle u mě vedou biologické pudy :D. A to píšu jen proto, že mě už víckrát napadlo "budu jíst méně, koupím si jen to nejlevnější, to nejnutnější a uštřím si na to a to".. jsem tak trochu ráda, že tahle myšlenka u mě nikdy nezvítězila a doufám, že ani nezvítězí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Nami, držím ti palce. Je to hrozný pocit XD Buď silná! A nenech se pohltit jako já XD (vše brát s nadsázkou, víš jak to myslím)

      Vymazat
    2. "Naštěstí" mám dost jiných a vážnějších problémů, takže takovéhle věci jdou naprosto stranou. Ale až se vše urovná, tak si našetřím na toto! http://ecx.images-amazon.com/images/I/81JBvHLTw8L._SL1500_.jpg

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥