neděle 13. října 2013

Modrá Gothic sukně

Až teď, když jsem kráčela cestičkou plnou spadaného listí, jsem si uvědomila, že začíná podzim. Zřejmě mi procházka od babičky ke mě domů otevřela oči.
Naspala jsem skoro 13hodin. To se mi nestalo ani nepamatuji. Jsem teď plná energie a konečně jsem se dokopala napsat článek.



Ve čtvrtek jsem znovu koupila nádhernou modrou bavlnu. Použila jsem ji kdysi na
Nastříhaná látka na sukni
modrou sukni s kamejí, kdo si to pamatuje. Teď jsem chtěla něco hezčího, protože potisk na sukni je sice pěkný, ale má malý spodní obvod a jsou na ní viditelné chybičky. Dlouho jsem se rozmýšlela, jakou krajku koupím. U nás v Děčíně nebyla k dostání žádná bavlněná krajka široká aci 1cm. Všude byly moc široké nebo se nelíbily mému vybíravému vkusu. Pak mě zaujaly černé kytičky. Není to sice krajka, ale byly skoro tak drahé. 

Na sukni jsem si dala opravdu záležet. Chtěla jsem, aby byla dokonalá. Šicí stroj mě
Začištěná 
bohužel zklamal. Není zrovna nejnovější. Mám ho ještě po mamce a někdy se stane, že "přeskočí jehla". Takže je někde takový nehezký šmudrchanec. Není to naštěstí vidět, jen při pozornějším zkoumání. 

Poprvé proběhl pokus o poloelastický pas v kombinaci se zipem. Špatně jsem to odhadla a v pase mi to dost plandalo, takže jsem v pátek sukni vytůnila o šněrování a teď mi sedí perfektně!
Celá práce mi trvala bez mála 5 hodin. Bylo to opravdu časově náročné. Když byla hotová, uvědomila jsem si, že Ophelie má
Našpendlený pas
hodně podobnou.. Tady se ukazuje, jak má člověk nápad a někdy podvědomě dělá to, co už někde viděl... Achjo, tak se mi líbila, až jsem si vytvořila podobnou. Ale to s těmi kytičkami je náhoda. Musela jsem se smát, když jsem si sukýnku od RH prohlížela detailněji. Kdyby ale přitom měla teňounkou černou kraječku, kytičky tam ani nemám. Náhoda je blbec. Celkem mě to teď mrzí. Připadám si jako zloděj něčího nápadu :( Ale tak snad mě za to nikdo neukamenuje...

Hromada kanýru :D přes 6m

Detail na lemování kanýru

Detail na pas

Knoflík u zipu a zašmudrchaná niť

Šněrování
Detail na zip

Zkoušela jsem, vzhledem k tomu, že mám nové modré doplňky do vlasů, outfitovat XDD Snad se Vám líbí ^__^
Halenka - Anna House
Náušnice - Takko
Růže do vlasů - NewYorker
Náhrdelník - Kik
Spodnička a bloomers - handamde
Punčocháče - ponožkárna
Boty - Antaina
Sukně - handamde
Prstýnek - handmade



8 komentářů:

  1. ten prstýnek je nádherný! nejdřív jsem si myslela, že je kupovaný *_*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ^__^ Na Jikanu měla Lin kupovaný, z dálky vypadali s tím mým hodně podobně :D

      Vymazat
  2. Yuki, sleduju tvůj blog už nevím jak dlouho a sakra dlouho jsem nad tím přemýšlela XD.. ale, šila bys i na zakázku? Nebyl by žádný deadline a na ceně bychom se dohodly, miluju tvé výtvory! Jak nemám čas kvůli škole a jsem doma vzácně, tak se k šití vůbec nedostanu. *doufá, že Yuki neodmítne >__<*..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně nevím, jestli bych šila na zakázku... Nemám krejčovskou pannu. Sukni bych asi zvládla, ale třeba šaty určitě ne. :( Spíš když už něco ušiju na prodej, připíšu k tomu míry a doufám, že to někomu bude...

      Vymazat
    2. Myslela jsem spíš na sukni než šaty (ty mě vážně nenapadly, hlavně se sukní je víc možností). Věřím, že bys to dokázala, když ti dodám míry a materiál a nekonečno mnoho času:). Když mi ve výsledku nebude, nevadí, i tak ti zaplatím ^_^.

      Vymazat
    3. Taky mě napadlo, když si teda nevěříš, co kdybych u toho šití byla přítomna? Tak by se vyřešil problém té panny.. nech si to projít hlavou. Bu´d tu sukni budu mít od tebe nebo od nikoho XD!

      Vymazat
    4. Pokud by to bylo něco na způsob lolita sukně nebo přímo lolita, tak to zvládnu ^__^

      Vymazat
    5. Celou dobu mluvím o lolita sukni :).. až najdu vhodnou látku, dám vědět..nebo spíš..napíšu ti do zpráv na FB:D

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥