úterý 8. října 2013

25) Lolita diary - První den ve full lolitě

Hlavně ke konci minulého školního roku jsem se odhodlala do školy chodit v lolitě. Ovšem to nebyla loli jako taková. K sukni jsem nosila méně objemnou spodničku a nějaké loli able tričko, takže byla převážně Casual. Dnes jsem se ale, na popud pár jednotlivců, rozhodla jít ve full. A... pozor... SKLIDILA JSEM ÚSPĚCH!!! 



Po sobotním incidentu s panem profesorem Fridrichem a na popud pár lidí jsem
získala odvahu. Teď zajedu do podrobností. 
Pan profesor Fridrich vyprávěl o hodině českého jazyka ve třídě mé sestry, jak v sobotu šel po městě a viděl skupinku nádherných holek jdoucích po ulici. "Úplně se svým oblečením lišily od ostatních a bylo to stylové. Jedna z těch slečen chodí i tady do druháku." Řekl zaujatě pan Fridrich. Má sestra okamžitě vykřikla - "To byla moje ségra!!!!" Pan Fridrich - "Jo?? Povídej mi o tom? Co to je? Hm pak si jí o přestávce odchytnu" A opravdu. O přestávce mně pan profesor zastavil na chodbě a vyptával se mě co to bylo za sešlost. Tak jsem mu vysvětlila že je to taková móda inspirovaná Viktoriánskou a Edwardiánskou érou ale, že pro to lidi v Děčíně nemají pochopení a tak to nenosím každý den. Na to mi pan Fridrich řekl, ať se na ně vyprdnu a nosím to. Ze si myslel, že je to něco takového anglikánského.

Poté mi i moje ségra řekla, abych v lolitě šla do školy a pak se mi na ask objevila další anonymní zpráva, kde mě anonym podporoval v nošení lolity.
Večer jsem byla plná nadšení, ale ráno to zmizelo. Měla jsem strach a váhala. Nakonec jsem ale do školy v lolitě šla. Vzala jsem si na sebe černý rolák, pod to steampunkové OP od Kůzlátka a k tomu černé boty Antaina. V krémovém kabátku jsem se vypravila do školy. Tam se to mým spolužákům líbilo. Koukali, jestli nemám pod sukní obruč, zkoumali mi spodničku, chválili. Sice se mi třeťačky smály, ale nic si z toho nedělám. Jedna z mých spolužaček řekla, že to jsou namyšlené krávy a nemám to brát vážně. Na chodbě mě potkal i pan Fridrich. "No to je nádhera!!" vykřikl. V tu ránu se na mě podívali všichni, kteří stály na chodbě. Začervenala jsem se. Pan profesor to moc chválil a řekl Aze, která šla se mnou, aby to taky nosila, že je to pěkné.
Až na posmněvavé cikánky a třeťačky jsem sklidila chválu a jsem šťastná. Vím, že
jakožto lolita nebudu vždy chválena, budou si na mě lidi ukazovat, smát se mi, ale cítím se v tom i tak dobře a to je hlavní! ^__^

10 komentářů:

  1. To je krásný!:) Moc ti to přeju!:))

    OdpovědětVymazat
  2. U mě taky chválili spodničky, když jsem to prvně udělala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A podruhé, potřetí a tak dále byli v pohodě?? O.O

      Vymazat
    2. Jojo :) říkali, že se jim to moc líbí, ale sami by to nenosili (holky) ...a to nosím převážně classic :). No a učitelé chválili ještě víc :))

      Vymazat
    3. Ahá :) u mě říkali to samé. Že je to pěkné, ale sami by to do školy nenosili.

      Vymazat
  3. Jé, to je skvělé sklidit hnedka takovou chválu, moc ti to přeju! :) A byla tedy zasloužená, protože ti to moc sluší~

    OdpovědětVymazat
  4. Máš štěstí, že máš takové spolužačky a učitele.. párkrát jsem ve škole byla v classic a country lolitě a spolužačky, které tohle mají taky rády ale nenosí to, doslova pukaly závistí.. pak jsem slidila pár nelichotivých poznámek o tom, jak se k tomu ten řetízek a prstýnek nehodí atd.. prostě urážky na ty nejméně viditelné věci.:/
    Zamrzí to.. tak raději chodím jen v casual. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, celkem dost se to za tu dlouhou dobu změnilo :( Lolitu už do školy téměř nenosím, protože se spolužačkami nemám moc dobré vztahy. Pár se to líbí, hlavně učitelům se lolita líbí, ale nerada snáším výsměch, když jdu po chodbách. Tam nemám sluchátka a nejde ze školy utéct, jako když jdu třeba po ulici...

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥